Dressinger med god samvittighed
- Til juni 08, 2014
- Af Sundhedspaletten
- I Til dig
- 0
Dressinger kan være ret energirige, men nedenfor kan du finde sundere alternativer
Dressinger
Grunddressing:
1 dl. A38
3 spsk. let mayonnaise 5 %
½ tsk sennep
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Rør A38 med mayonnaise og sennep til en dressing og smag til med salt og peber
”Basisdyp”
2 dl mager drænet yoghurt
1 tsk. flormelis
1 tsk. dijonsennep’
1 tsk. citronsaft
Groft salt og peber fra kværn
Fremgangsmåde: Rør det hele sammen
Variationer:
Karrycreme: 1 portion basisdyp, karry, mangochutniy og æble i terninger.
Chilicreme: 1 portion basisdyp, sød chilisouce, paprika, hvidløg i fine terninger
Sauce verte: 1 portion basisdyp, 1 håndfyld blandede friske krydderurter (bassilikum, dild, purløgkørvel osv)
Dennep-honning creme: 1 portion basisdyp, grovkornet sennep, akasiehonning, citronsaft.
Sødmælksdressing (kan bruges som tilbehør til kødretter)
1,5 dl. Surmælksprodukt med max 1,5 % fedt eks. A38 fromage fraiche, fromage blanch, græsk youghurt eller skyr
1 bundt purløg
1 spsk. hakket rødløg
2 spsk. hakkede radisser
1 lille fed hvidløg
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Ingredienserne røres sammen og pyntes evt. med purløg.
Hot salsa / sød chili dressing
(Kan bruges som tilbehør til kødretter)
1,5 dl. Mælkeprodukt max 1,5 % fedt, eks A 38 fromage fraiche, fromage blanch, græsk youghurt eller skyer
1,5 dl. Medium hot salsa eller 3 spsk. sød chilisauce
Salt og peber.
Fremgangsmåde:
Ingredienserne røres sammen og pyntes evt. med purløg.
Dressing a` la thousand island.
Kan eks. Bruges til skaldyr, fisk og salater
2,5 dl. Youghurt naturel (max 1,5 % fedt)
3 spsk. Sød chillisouce
1 spsk. Citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Ingredienserne røres sammen.
Thousand island 2. udgave:
3 dl. A38
1 spsk. soya
4 spsk. ketchup
1 syltet hakket agurk
Evt. en stænk tabasco
Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
Rør ingredienserne sammen og lad den trække ½ – 2 timer inden servering
Krydderurtedressing:
Kan bruges som tilbehør til salater.
1,5 dl. Surmælksprodukt med max 1,5 % fedt eks. A38 fromage fraiche, fromage blanch, græsk yoghurt eller skyr.
1 fed hakket hvidløg eller almindeligt løg
Hakkede krydderurter efter behov (dild, persille, purløg, basilikum)
Salt og peber.
Fremgangsmåde:
Ingredienserne røres sammen.
Grundmarinade af olie eddike:
¼ dl. olie
½ dl. almindelig eddike, vineddike eller balsamicoeddike
1 dl. vand
1 spsk. dijonsennep
Evt. 1-2 fed hvidløg
Salt og peber efter behag
Fremgangsmåde:
Bland det hele sammen